Спектакълът "Стената" ще бъде представен пред българската публика на 30-и август

15 български деца ще изпълнят един от най-големите хитове на Пинк Флойд, заедно с Роджър Уотърс. Това ще се случи на 30-ти август, когато великият музикант ще представи пред българска публика спектакъла „Стената” ("The Wall").


Децата са на възраст от 7 до 14 години. Те вече се подготвят според инструкциите, подадени от екипа на Роджър Уотърс. Децата са събирани са произволно в столични училища, като имало едно изрично условие - никога досега да не са се занимавали с песни и танци. Днес те вече се разпознават в песента, която някога Пинк Флод превърнаха в символ на бунта, и носят своето усещане за свобода.


Междувременно, подготовката за дългоочаквания концерт вече тече с пълна сила. В 150 тира е събрано цялото оборудване за шоуто. Част от него вече е в София и в петък, 23-и август, започва изграждането на уникалната сцена, разположена в целия сектор Г на Националния стадион „Васил Левски”, като работата по нея ще продължи до 30-и август. На внушителната сцена ще бъде построена огромната стена, висока 12 метра.