Експозицията ще остане в столицата до края на октомври

Едно от любимите плажни занимания, строежът на пясъчни фигури, се пренася от морския бряг в столицата. В Южния парк може да видим пясъчните фигури, не само като забавление за малки и големи, но и като изкуство.

 

Да изваеш фигура от пясък е сбъдната мечта и когато срещаш утрото на морския плаж и когато пораснал водиш децата си в парка. Това е по-равно и забавление и дори можем да го наречем изкуство.

 

„Някой хора го приемат, други не могат да го разберат и трябва да им обясняваш това защо е така, а не иначе”, споделя Боян Султанов, който работи с пясък за първи път. Не се притеснява, когато греши, защото всяка грешка е поправима. Избрал е да сътвори птица, върху книга.

 

„Книгата е много ценна в днешно време, но е пренебрегната. Затова изобразяваме една птица, кацнала на книга и стълби към нея. Идеята е, че книгата води до висоти.

 

Златно правило за работа с пясък няма, защото пясъкът е различен, в зависимост от това къде се намира. Най-важно е търпението. Ако искате и вие да опитате да оставите вашата следа върху пясъка – заповядайте. Фигурите ще оживяват в столицата до края на октомври.

 

Репортаж: Иван Черкезов и Констанца Каралеева