Екатерина Атанасова спечели титлата с „Берлинските мечки”

В първата Европейска шампионска купа по футбол на маса за жени в немския град Медебах световният шампион Екатерина Атанасова успя да спечели първо място, състезавайки се за отбора на Берлин “Bears Berlin”.

 

По-рано тази година българката успя да изведе отбора на Берлин до титла в немската Бундеслига. Така почетния тим си спечели правото да участва в турнира на престижната Европейска шампионска купа, където имат право да премерят сили само първенците в съответните държави.

 

Екатерина Атанасова се състезава за отбора на Берлин за втора поредна година, заедно със съотборничките ѝ Лили Андрес, Вивиан Виджая, Амейли Бремер и Елън Ван Оклен. Въпреки че се състезава в чужбина, Катя е щастлива, че може да се представя на световната сцена. Тя обаче няма търпение да се състезава и за България някой ден, когато спорта у нас достигне нужното развитие.

 

Много съм поласкана, че съм част от немския отбор, и съм невероятно щастлива, че с момичетата от „Berlin Bears” играем толкова добре и сме такъв сплотен и добър отбор. Нямам търпение да се състезавам и за България и ще направя каквото зависи от мен, за да мога да помогна за развитието на отборната игра и в България. За целта е необходимо тя да стане популярна като в Германия. Общо лицензираните състезатели по футбол на маса в Германия са над 5000. У нас те са едва 100, въпреки че бройката им нараства и интересът се засилва. Надявам се в близко бъдеще да успеем да изградим една по-солидна база и да имаме повече състезатели, които се борят и играят за родината си”, каза европейската шампионка.