Българинът срази световния №3 на турнира в Стокхолм

Григор Димитров спечели първата си титла на сингъл при мъжете. Първата ракета на България направи това на тенис турнира в Стокхолм след победа с 2:6, 6:3, 6:4 над световния №3 Давид Ферер от Испания.


Успехът на Димитров е невероятно постижение за българския спорт, като никога досега българин не бе стигал до титла от надпревара в календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Двубоят бе изпълнен с дълги разигравания от дъното на корта, като българинът води истинска битка за всяка точка. 


В първия сет Ферер бе по-стабилният на корта и стигна до три пробива, за да поведе в резултата след 6:2. Във втората част и двамата тенисисти печелеха своето подаване до 4:3, когато Гришо постигна пробив, след което затвори сета и изравни резултата. 


В решаващия сет хасковлията отрази три възможности за пробив, преди сам да стигне до такъв при 3:3 гейма, след което запази самообладание и затвори мача на собствен сервис след малко над два часа игра.


С триумфа си в Стокхолм Димитров спечели 250 точки за световната ранглиста и 95 700 евро от наградния фонд. След доброто си представяне в шведската столица Григор ще се изкачи с шест места в световната ранглиста и от понеделник ще заема рекордното 22-ро място.

 

Повече гледйте във видеото.