Постановката е театрална адаптация на култовия филм „Някои го предпочитат горещо"

На сцената на Младежкия театър „Николай Бинев” ще бъде представена постановката „Някои го предпочитат…”, като премиерата ще бъде във вторник – 22 октомври. В главните роли влизат Герасим Георгиев – Геро, Лилия Гелева, Койна Русева, Владимир Зомбори и Малин Кръстев, а режисьор на постановката е Венцислав Асенов. Музиката е дело на Кирил Дончев, сценографията – на Петя Стойкова, а сложната хореография е благодарение на Валери Кондратцев.

 

Пиесата е театрална адаптация на култовата американска лента „Някои го предпочитат горещо” с участието на Мерилин Монро, Тони Къртис и Джак Лемън. „Оставихме го с многоточие, за да бъде според сезона – през зимата някои може и да го предпочитат студено, а лятото си е горещо”, казва с типичното си чувство за хумор Геро, който гостува в студиото на „Здравей, България” заедно с колегите си Лилия Гелева и Владимир Зомбори. Гелева от своя страна добави, че в постановката са успели да избягат от клиширания образ на Мерилин Монро.

 

Историята разказва за двама музиканти – саксофонист и контрабасист. Те стават свидетели на убийство, извършено от Чикагската мафия. За да се спасят, те се преобличат като жени и започват да свирят в дамска формация”, поясни Владимир Зомбори.

 

Това е представление, което ще расте – така че, ако хората решат да го гледат повече от веднъж, ще има какво ново да видят”, завърши Геро, като не пропусна да благодари на екипа на Младежкия театър „Николай Бинев” за страхотно изпълнената работа. 

 

Цялото интервю може да гледате във видеото.