За пръв път в България посрещаме и виетнамски петнисти елени

Столичният зоопарк се сдоби с 19 нови обитатели. Някои от тях виждаме в българия за първи път. Тази двойка антилопи кана е сред най-новите обитатели на столичния зоопарк. Тяхната родина е Африка, но у нас пристигат от берлинската зоологическа градина. Характерното за тях е, че са доста страхливи, но към екипът ни проявиха учудващ интерес.


За пръв път в България посрещаме и виетнамски петнисти елени. Някога видът е населявал територията на Виетнам, но днес те са застрашени от изчезване и не могат да бъдат открити в естестваната им среда.


Два мъжки и три женски африкански щрауса също се радват на новия си дом. Те са едва на една година и като всички бебета са изключително любопитни. Петнистото оперение също е все още бебешко. Когато порастнат мъжките ще се окрасят в черно, а женските ще станат сиви.


Четири мъжки суриката, брадата игуана и два вида маймуни допълват колекцията от нови обитатели. До дни се очаква и пристигането на семейство кенгура с малкото им. В деня на пристигането им наш екип ще бъде там, за да постещне младото семейство.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Ева Костова