Разследващите отхвърлиха съмненията за финансов мотив при убийството на Александра

За убийството на осемгодишната Александра в Поморие бе обвинена Атанаска Георгиева. Тялото на момичето беше намерено в таванско помещение над дома на семейство Тодорови, наето от Георгиева.

 

Майката на Алекс научи преди часове, че детето й е убито. В момента психолози работят с нея и другата й дъщеря.

 

Остават неясни обаче мотивите за тежкото престъпление, а полицаите работят по различни версии. Твърдението, че Атанаска е убила отвлеченото момиче от страх след полицейския щурм в местен хотел, не бе потвърдено.

 

Разследващите отричат също съмненията, че всичко е породено от финансови взаимоотношения между семейството на Александра и това на Атанаска Георгиева. По-скоро работят по версията за битов инцидент. Отказват коментар обаче, защото обвинената все още не е разпитана пред съдия, което трябва да се случи в следобедните часове.  

 

Александра е дъщеря на местния бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца, задържан в миналото за лихварство.

 

Атанаска, заедно с майка си Светлана и сестра си Северина, работят в хотел „Лагун”, собственост на Веселин Тошев - съпругът на Северина. По-рано се появиха съобщения, че преди месеци Тошев е изпаднал във финансови затруднения и е търсил помощ от бащата на Александра, който му отказал.

 

Подробности за случая ще научите от видеото и в следващите емисии на Новините на Нова.