Обаждането получила майката на детето, след него имало и есемес

39-годишна жена е обвинена за убийството на 8-годишната Александра, дъщеря на известен поморийски бизнесмен.

 

Пред екипа ни Веселин Тодоров обяви, че за дъщеря му е искан откуп. 

 

Ден, след като малката Алекс бе намерена удушена на тавана в блока, в който живее, мотивът за жестокото убийство не е ясно. Разследващите са категорични, че не става дума за неуредени финансови отношения, а по-скоро е от битов характер. 

 

Ясно е само, че Алекс е отвлечена, а за живота й е искан откуп. Обаждането получила майката Ивелина по телефона. След него имало и есемес. До конкретна сума в преговорите обаче не е стигнало. 

 

Родителите на Александра за последен път чуват гласа ѝ малко след 16:30 часа в четвъртък. Детето се обажда, за да каже, че ще се прибира от училище и ще си поиграе на близка детска площадка. След близо 2 часа родителите вече търсят изчезналата Александра. В 19:00 часа майката получава обаждане от телефона на детето. 

 

Само са казали на съпругата ми: „Тя е на гости при нас, Веско да готви пачките”. Това е станало на нашата площадка. Те са я отвлекли от нашата площадка”, разказа бащата Веселин Тодоров.

 

Около 03:00 часа сутринта в петък полицията търси връзка със семейството. Информацията е, че детето най-вероятно е в хотел в центъра на Поморие. Щурмът на сградата обаче започва 6 часа по-късно. Около обяд полицаите извеждат 3 жени и две деца, сред които са майката и сестрата на главната заподозряна за отвличането – Атанаска Георгиева.

 

Сестрата на Атанаска е съпруга на собственика на хотела – Веселин Тошев. Как подозренията се насочват към самата Георгиева още не е ясно. 

 

Три часа ни държаха на рецепцията. Оттам ни отведоха уж за разпит в полицията и останахме там още няколко часа, не знаех за какво става въпрос”, заяви сестрата на Атанаска. „Не вярвам, че е виновна, все пак ми е сестра. Ние бяхме заподозрени, а тя направо е обвинена”. 

 

Според родителите на убитото дете обаче в убийството са замесени и двете сестри, заедно с майка им. 

 

След 19:00 часа вчера търсенето приключва. Тялото на Александра е открито в таванското помещение над апартамента на семейството й - там, където под наем живеят Атанаска и майка ѝ. Самата Атанаска засега не е направила самопризнания. Днес тя трябваше да бъде разпитана пред съдия, но от разследването отказаха информация за разпита. 

 

Бащата на Алекс прие тялото й в бял покрит ковчег. Алекс ще бъде погребана утре в 12:00 часа на поморийските гробища.