Мерт Мехмед е стар познайник на полицията

Окръжната прокуратура в Кърджали ще поиска доживотен затвор за 18-годишния Мерт Мехмед от Джебел, който уби по особено жесток начин млада жена и невръстното й дете, а след това ги ограби.

 

Още днес Светлозар Лазаров внесе искане за продължаване на мярката за неотклонение на арестувания Мерт Мехмед след изтичането на първоначалния срок на задържането му от 72 часа. 

 

"Вчера срещу категорично доказания убиец Мерт Мехмед е повдигнато обвинение за двойното убийство, извършено с особена жестокост. Законът предвижда три наказателни възможности – лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Аз ще поискам от съда доживотен затвор. Превъзпитанието на такъв човек и връщането му в обществото е прекалено трудно", заяви окръжният магистрат Лазаров, цитиран от БГНЕС. Той определи случая в Джебел като изключително тежка трагедия.

 

Най-вероятно касапницата в апартамента на Джейлян и малката Джейда се е разразила в нощта срещу 21 април. Това ще докаже съдебно-медицинската експертиза, по която работят двама пловдивски съдебни лекари и един от Кърджали. Заключенията ще бъдат готови до пет дни. Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза на младежа.

 

Мерт Мехмед е стар познайник на полицията. Още през миналата година, когато не е бил пълнолетен, е извършил шест престъпления, за едно от които е осъден на пробация, а по останалите делата му са висящи. Всички са за кражби на пари от търговски обекти. Най-рано след два месеца е възможно делото да влезе в съда.