Местните настояха убиецът никога да не излезе на свобода и да бъде арестувана и майка му

Стотици жители на Джебел излязоха днес на протест и поискаха справедливост за жертвите на бруталното убийство на Джейлян и Джейда. Местните настояха убиецът никога да не излезе на свобода, но и да бъде арестувана и майка му, тъй като според тях тя е съучастник в престъплението. 

 

Джебелчани са категорични, че местната полиция не е направила нищо, за да предотврати разпространението на наркотици в района и да не позволи да се случи двойното убийство. Те настояват за среща с окръжния прокурор Светлозар Лазаров и областния директор на МВР комисар Петко Деведжиев, предава БГНЕС. 

 

Джебел настръхна при вестта за късно разкритото двойно убийство на 24-годишната Джейлян Юсуф и дъщеря й Джейда на 7 години. Те са били съсечени с брадва в жилището им седмица по-рано. За по-малко от денонощие разследващите разкриха и убиеца – ученикът на 18 години Мерт Мехмед

 

Той направи пълни самопризнания при разпита в присъствието на съдия. В нощта след зверството Мерт се прибрал у дома, хвърлил кървавите си анцузи в коша за пране и легнал да спи. На следващия ден в компанията на майка си купил нов мобилен телефон и маратонки с откраднатите пари.

 

Ученикът е известен на полицията и на местните хора с многото си кражби, има 6 висящи дела, а към момента на най-тежкото престъпление е бил в пробация заради кражба. Обществеността в Джебел е решена да търси докрай отговори от полицията, която обвинява в безхаберие.