„Гаучосите” спечелиха с 2:1, Лео Меси с първи гол на Световно от 8 години насам

Аржентина се наложи с 2:1 над Босна и Херцеговина в първа среща от група F на Световното първенство в Бразилия. Двубоят на легендарния стадион „Маракана” в Рио де Жанейро не предложи очакваното от зрителите зрелище.

 

Аржентинците бяха по-активни, но не съумяваха да създадат по-опасни положения пред вратата на Асмир Бегович. Играчите на Босна пък разчитаха основно на статични положения. Резултатът бе открит още в 3-ата минута, когато Сеад Колашинац си отбеляза автогол. Младокът не успя да изчисти центриране на Лео Меси и изпрати топката в своята мрежа. Това бе и най-бързият автогол на Мондиал – само 2:08 минути след първия съдийски сигнал. Миналия „рекорд” беше дело на Карлос Гамара – 2:45 минута от Световното през 2006-а.

 

Второто попадение за Аржентина бе дело на суперзвездата на тима Лео Меси, който отбеляза едва втория си гол на Световни финали. След осем години, играчът на Барселона се разписа в 65-ата минута след красив пробив и удар от границата на наказателното поле.

 

Босна и Херцеговина все пак стигна до почетно попадение в 85-ата минута, което бе и първо в историята на страната на Световно първенство. Влезлият като резерва Ведад Ибишевич бе изведен в наказаделното поле и от малък ъгъл успя да вкара топката покрай Серхио Ромеро.

 

Нигерия и Иран играят от 22:00 часа тази вечер в другия мач от група F.