Мексико продължава към осминафиналите, където ще се изправи срещу Холандия

Мексико продължава към осминафиналите, където ще се изправи срещу Холандия, след като в решителна битка „ацтеките” надделяха с 3:1 над Хърватия.
 
До 72-та минута нулевото равенство властваше, но тогава след центриране от корнер Рафаел Маркес надскочи отбраната на „шахматистите”, за да донесе безценния аванс на южноамериканците. При този развой хърватите вече се нуждаеха от две попадения, защото само победата щеше да им позволи да изпреварят съперника си и при убийствена контраатака Андрес Гуардадо удвои.
 
В 82-та минута след ново центриране в наказателното поле появилият се като резерва нападател на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес с глава направи преднината на своите класическа.
 
Пет минути по-късно Иван Перишич върна един гол след прекрасно подаване с пета на Иван Ракитич, но силите на възпитаниците на Нико Ковач стигнаха дотук.
 
В самия край на срещата Ребич бе изгонен за брутален фаул и европейците завършиха мача с десет души, а приключението им в Бразилия приключи. Те останаха трети в група „А” с актив от три точки, докато Мексико е втори със седем, но с по-лоша голова разлика от победителя в групата и домакин на Мондиала Бразилия.