Колумбия спечели битката в група "С", след като постигна трета поредна победа

Колумбия спечели безапелационно битката в група „С” на Световното първенство, след като постигна трета поредна победа – този път срещу Япония с 4:1.

 

Резултатът бе открит от Хуан Куардадо в 17-ата минута след точно изпълнена дузпа, отсъдена за нарушение на Коно срещу Рамос. В края на първото полувреме Кейсуке Хонда намери Окасаки с великолепно центриране, а той с глава възстанови равенството.

 

В началото на втората част в игра за южноамериканците се появи Хамес Родригес и именно той бе вдъхновителят на убедителния успех. След негов пас Джаксън Мартинес върна аванса на своите с много хубав диагонален изстрел, а двамата комбинираха отново и в 82-ата минута за втория гол на Мартинес в мача.

 

Малко по-късно като резерва влезе резервният страж на Колумбия Фарид Мондрагон, който на 43 години се превърна и в най-възрастният футболист, участвал на световни финали.

 

До последния съдийски сигнал остана време и за Хамес Родиргес да се разпише, оформяйки крайния резултат. В следващата фаза Колумбия ще се изправи срещу Уругвай.