Засега шофьорът няма да бъде задържан, но вече е разпитан

 

Тежка катастрофа с български автобус в Сърбия. Има пострадали пътници, но по чудо няма жертви. Автобусът на българската фирма "Арда тур" е пътувал по редовната си линия Хасково-Виена-Прага. Инцидентът е станал малко след полунощ близо до сръбско-унгарската граница. 

 

Според сръбската полиция шофьорът е изгубил контрол и е излязъл от пътя. Лекуващият лекар съобщи, че няма опасност за живота на приетите за лечение в болницата.

 

Автобусът е превозвал 35 пътници. Според очевидци най-вероятната причина за инцидента е заспиване или разсейване от страна на шофьора.

 

Половин час след полунощ недалеч от Бачка Топола в Сърбия машината поднесла. Тъй като по това време пътниците са спели, много от тях са се наранили при рязкото спиране. Деветима са с леки травми и охлузвания.

 

Всички пътници са продължили пътуването си с друг автобус. Днес в офиса на фирмата не знаеха много за инцидента. След него пътниците на автогарата в Хасково поискаха по-строг контрол над превозвачите.

 

След инцидента собственикът на фирмата е заминал веднага за мястото. Според него причината е заледен участък от пътя или невнимание от страна на шофьора. Това не е първият инцидент с автобуси на тази фирма. 

 

След катастрофата съдът в Суботица ще заведе иск срещу шофьора заради застрашаване на пътната безопасност на шосето. Засега той няма да бъде задържан, но вече е разпитан. Точната причина за инцидента предстои да бъде изяснена.

 

Репортер: Димитър Иванов