Теориите за въздействието на виното варират от високото съдържание на захар до нивата на сулфитите

Бялото вино не е безопасно за представителките на слабия пол, които благодарение на него стават агресивни.

 

Това на свой гръб е почувствала англичанката Франки Колстън, която с гаджето си отишла на вечеря с негови приятели, разказва "Дейи мейл", цитиран от БГНЕС. Вечерята минала добре, но когато приключила 33-годишната Франки се била превърнала от възпитана и дружелюбна млада дама, която очаровала гостите, в агресивна устатница.

 

Каква е причината? Франки упорито твърдяла, че не е пияна, а е получила нежелана физическа реакция към бялото вино. Тя е изпила не повече от три чаши вино и е твърдо убедена, че вината е на типа алкохол, а не на количеството.

 

Тя не е единствената. Много жени вярват, че бялото вино ги прави агресивни, дори да не са прекалили с пиенето. Специалистите се опитват да разберат дали причината не е именно в бялото вино. Теориите за въздействието на виното варират от високото съдържание на захар – то съдържа до 10 пъти повече от червеното, до нивата на сулфитите, добавяни като консервант. Смята се също, че вината може да е на пестицидите.

 

Все пак дори и специалистите смятат, че трябва да се направят повече проучвания, защото бялото вино, продавано като "най-приемливото" питие за дамите, в действителност не е безобидно.