Той вече беше осъден в България за ръковство на престъпната група за трафик на жени

Евелин Димов, по известен с прякора Иво Джуджето, от днес e в ареста заради Европейска заповед за арест, издадена от компетентните власти на Кралство Белгия, съобщиха от съда.

 

Още в края на септември 2011 година Брюксел е поискал задържането и екстрадицията на Евелин Димов, за да търпи задочно произнесена 8-годишна присъда за участие в организирана престъпна група и трафик на хора. Точно в този период обаче Димов изтърпяваше влязла в сила присъда на Апелативния съд във Варна, произнесена през ноември 2008 година.

 

Съдът прие, че той е ръководил престъпната група за трафик на жени, склонявани да проституират на територията на курорта Златни ясъци и в Брюксел. В белгийската столица момичетата "работили" на витрина и получавали около 50% от заработеното. Апелативният съд го осъди на 6 години и 11 месеца затвор и 15 000 лева глоба.

 

Днес стана известно, че преди месец Димов е бил условно предсрочно освободен и в настоящия момент търпи пробационни мерки за остатъка от 2 години 3 месеца и 3 дни от присъдата на Апелативен съд - Варна. В четвъртък Димов е посетил Паспортната служба в ОД на МВР във Варна и тогава е разбрал, че ЕЗА на Брюксел от 2011 година все още е валидна и заради решение на Окръжния съд във Варна той вече е в ареста.