35-годишният Лъчезар скочи от покрива на къщата си и попадна в болница

 

Приключи драмата с барикадиралия се мъж в кв. "Горна баня”. След близо 11-часова обсада, стрелба по съседи и полиция, 35-годишният Лъчезар скочи от покрива на къщата си. 

 

Малко преди 19.00 часа снощи Лъчезар се барикадирал вкъщи и започнал да стреля по къщата на съседите. Имали спор за имота им, както и за дърво, което го дразнело. След пристигането на полицията стрелбата продължава и по тях с пистолет със сачми. Лъчезар дори улучил в главата един от служителите на МВР. 

Още по темата

 

Стрелбата продължи почти цяла нощ, а малко след 2.30 часа психично болният мъж се качи на покрива, въоръжен със сабя. Стъпил върху комина, Лъчезар развя бяла тениска с карта на България и започна да вика "Победа! Да живее България".

 

35-годишният мъж бил освидетелстван. Страдал от шизофрения, а от пет години бил на хапчета. Никой не знае откъде се е сдобил с оръжието си. И макар всички съседи на Лъчезар да са знаели за болестта му, никой не се е притеснявал, а той никога не е бил агресивен. 

 

Съседите, с които Лъчезар е имал конфликт, са били изведени още миналата вечер от дома им. Всички прозорци на къщата им са счупени от изстреляните сачми.

 

Междувременно полицаите опитаха да усмирят Лъчезар чрез психолози и с помощта на баща му. Той обаче отказа контакт, а опитите дори го изнервили повече. Така служителите на МВР решили да изчакат Лъчезар да се умори и тогава да го задържат.

 

Така след три часа на покрива Лъчезар скочи от покрива. Полетя и падна върху покрива на съседната къща, а оттам се свлече на земята. Лекарите го извадиха от двора на носилка със счупен нос и глезен.

 

Часове по-късно бащата на Лъчезар излезе от къщата безмълвен. Така и не стана ясно дали някой е следил колко редовно Лъчезар си пие хапчетата.