Последното брутално нападение, което потресе града е от неделя

Безпрецедентен молебен се състоя в Карлово. Над 200 жители възстанаха срещу зачестилите нападения и грабежи на граждани, които се извършват по улиците на града и  отправиха молебен тази престъпност да бъде обуздана. Те поискаха повече полицейско присъствие нощно време по улиците и по-строги наказания за нападателите.


Последното брутално нападение, което потресе Карлово, е от неделя. 39-годишният Тони Драгиев бе пребит и ограбен на път към дома си.


39-годишният мъж се е прибирал от купон с приятели. Към 5 часа сутринта е нападнат на тази улица в центъра на града на 50 метра от сградата на полицията. Нападателят го е пребил жестоко, за да задигне от него двата му мобилни телефона, ръчният му часовник и 10 лева.


„Пребит и изхвърлен в някакъв храст. И то под полицията някакъв полицай го е намерил и са го закарил в Пловдив. Искам само детето ми да оживее”, моли се майката на пребития Радка Драгиева.


Мъжът все още е в кома, с опасност за живота, с множество наранявания в болница в Пловдив. За да се помолят за здравето му в църквата „Свети Николай“ дойдоха десетки негови приятели и граждани.


„Казано е, че който нож вади, от нож умира. Ние не осъждаме никого, но осъждаме това злодеяние”, казва отец Марко.


„Не знам докога ще се случват тези неща в тази наша държава. Това е абсолютен абсурд”, смята Мирослава Гайтанска.


„Какво трябва да стане? Всички трябва да станем престъпници и кръв да се лее по улиците ли? Колко трупа по улиците трябва да има, за да ни обърнат внимание? Циганската престъпност в момента е ужасяваща”, възмущава се Гънчо Гънчев.


Случаят с Тони е третото брутално нападение в Карлово за по-малко от година. Всички нападатели са от ромски произход и са задържани.


„Ще искаме най-тежките наказания за тях. Няма да оставяме в града на Апостола да бъдем избивани”, казва Светлозар Янков.


Ако полицията не вземе мерки, хората готвят наказателни отряди и протести.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Благой Бекриев