Спират камионите по основните пътища за празниците

 

 

През първите два месеца на тази година при злополуки по пътищата са загинали повече хора, отколкото през същия период на миналата година. А през 2014 г. съответно е имало повече жертви, отколкото през 2013 г. Това заяви Алекси Стратиев, бивш началник на КАТ, за "Здравей, България". 

 

През идните дни може да паднат валежи, което ще направи пътищата по-влажни и опасни. За да се предотвратят потенциалните катастрофи, Стратиев посъветва шофьорите да увеличат дистанцията и да бъдат внимателни. Той предупреди, че при дъжд се увеличава спирачният път. 

 

Във връзка с празниците този следобед спират камионите по основните пътища в страната. Мярката се налага с цел по-безопано пътуване на всички, които ще се възползват от четирите почивни дни. 

 

От магистрала "Тракия" се включи Румен Бахов, който демонстрира поредния абсурд - мантинела, която стои непоправена след тежка пътна катастрофа, рискувайки живота на преминаващите автомобили. 

 

Във връзка със зачестилите случаи с коли, паркирани на места за инвалиди, Стратиев заяви, че в подземните паркинги на моловете няма как пътната полиция да осъществява контрол.