Групата с 30-годишна история е считана за основател на мелодичния спийд метъл

Новината за концерта на JUDAS PRIEST у нас хвърли в небивала еуфория хиляди фенове на хеви метъла. Едновременно с това започнаха предположенията кой е достоен да подгрява британските богове на тежкия саунд. Голямата новина е, че на концерта в зала „Арена Армеец“ няма да има подгряващ изпълнител. Просто на сцената ще се качат две велики групи и това определено ще се превърне в рок събитието на 2015 година!

 

Немската хеви метъл банда HELLOWEEN ще е специален гост на JUDAS PRIEST на концерта им в София. Групата с 30-годишна история е считана за основател на мелодичния спийд метъл. Като кръстници на жанра, влиянието им  в света на твърдата музика е огромно.

 

По време на своята кариера, стартирала през 1984 г., HELLOWEEN са свирили на безброй метъл фестивали по света като Rock in Rio, Loudpark, Wacken. На Woodstock в Полша свирят пред повече от 500 000 фена! Групата има зад себе си огромен брой световни турнета като хедлайнер, грандиозни шоута, съизмерими с тези на Iron Maiden, Black Sabbath, Dio, Slayer, Ozzy Osbourne.

 

Невероятното шоу на бандата на фестивала Monsters of Rock в Donington пред повече от 100 000 фенове през 1988 г. е толкова запомнящо се, колкото и масивното щатско турне на MTV Headbangers’s Ball с Anthrax и Exodus. HELLOWEEN са издали 14 студийни и 3 лайв албума, продадени в тираж над 8 милиона, и са отличени с 14 златни и 6 платинени награди. Без тях съвременни изпълнители като Edguy, Sabaton, Blind Guardian или дори Avenged Sevenfold  вероятно нямаше да звучат по този начин.

 

От 30 години HELLOWEEN очароват феновете си с фантастични рифове, велики песни и запомнящи се мелодии. Последният албум на бандата Straight Out Of Hell от 2013 г. заема сензационното 4-то място, отбелязвайки най-успешната им позиция в немските чартове досега. Освен това, албумът достига до топ 10 в няколко класации в Европа и влиза в щатския топ 100. Последвалото го турне Hellish Rock Part II отвежда бандата до 39 държави в Европа, Азия и Америка с повече от 100 почти изцяло разпродадени шоута.

 

Въпреки впечатляващата си кариера, HELLOWEEN очевидно са далеч от това да изгубят своя нестихващ ентусиазъм. От 2005 г. групата е в състав Анди Дерис (вокали), Михаел Вайкат (китара), Маркус Гроскопф (бас), Саша Герстнер (китара) и Даниел Льобле (барабани). През 2015 г. бандата отбелязва юбилея си с публикуването на първата книга за кариерата им. Откровената история Helloween bible, наречена Hellbook, гарантирано ще се превърне в много издирвана и ценна за феновете, тъй като е и официално единствената книга, посветена на групата. Но това не е всичко за тази годинa. HELLOWEEN обявиха, че ще ни зарадват с нов, 15-ти поред студиен албум и това е сигурен знак, че историята за неповторимия успех на групата ще има продължение.

 

HELLOWEEN ще се качат на сцената в зала „Арена Армеец“ преди JUDAS PRIEST, но не като подгряваща група, а със собствен пълен сет концертни хитове с времетраене около час и половина. Това е един невероятен подарък за всички фенове, още повече, че цените на билетите няма да бъдат променяни. Те остават на първоначалните изключително достъпни стойности от 40 до 100 лева.