Той работи по проекта съвместно с режисьор Андрей Слабаков

От три години насам българският рок музикант Николо Коцев взима активно участие в българските рок събития с групата си "Кикимора”. Начало на проекта му бе даден в края на 2011 г., когато започна да търси талантливи млади музиканти, които да станат част от бандата. 

 

Идеята на струнния ни ас е групата да изпълнява авторска музика по български текстове. Николо Коцев смята да остане верен на прогресивния, модерен и тежък рок, но с ярко изявен хармоничен елемент. Коцев смята, че чрез музиката и текстовете лесно може да отрази заобикалящата ни действителност, пише БГНЕС.

 

Именно това и става причина да покани популярния български актьор, поет, писател и режисьор Андрей Слабаков за съвместна работа. Резултат от това до момента са песните "Мръсница" и "Бай Ганьо", които бързо печелят популярност.

 

В „Кикимора” Николо Коцев на китарата, цигулката и вокал, Александър Атанасов е соло вокал, китара и хармоника, баскитарист и вокал е Николай Цветков, Николай Тодоров е на барабаните, а Антоний Георгиев – клавишни.

 

В дебютния албум, наречен "Кикимора", са включени 11 песни, от които баладата "Болка" е съвсем нова и непубликувана до момента. На тази песен групата предлага и акустичен вариант.