Може да видите Тина Търнър или Принс

Ако пътувате с обществен транспорт в Кливланд, не се изненадвайте, когато на мястото на водача видите Тина Търнър или Принс. По случай предстоящата церемония по въвеждането на новите избраници в Залата на славата на рокендрола, от градската управа любезно са помолили автобусните шофьори да се издокарат като рок звезди или просто като музикални величия, предаде "Ройтерс".

 

Водачите могат да избират измежду над 700 вече въведени в Залата на славата на рокендрола изпълнители. Така пътниците могат да се озоват в автобус, управляван например от Лайънъл Ричи, Гладис Найт, Чака Кан, Брус Спрингстийн, Алис Купър, Джанет Джексън, Лени Кравиц или Уили Нелсън.

 

Клойд Томас, шофьор с 30-годишен стаж, е имитирал Елвис преди церемонията през 2012 г. Тази година той е заложил на Принс с пурпурно сако и къдрава перука. Пътниците го разпознават незабавно.

 

Церемонията по въвеждането на новите избраници в Залата на славата на рокендрола в Кливланд ще се състои утре, на 18 април.

 

Новите попълнения са пънк триото "Грийн дей", певецът Бил Уидърс, бившият бийтъл Ринго Стар, Лу Рийд (посмъртно), Пол Бътърфийлд (посмъртно) с "Блус Бенд", Стиви Рей Вон (посмъртно) с "Дабъл трабъл" и Джоан Джет с "Блекхартс".