В момента процесът отнема осем секунди

"Фейсбук" сключи споразумение с няколко престижни издания, с което ще предлага бърз и директен достъп на потребителите си до статии, съобщи вчера Франс прес. С проекта, наречен "Моментални статии", потребителите на социалната мрежа ще могат да отварят през мобилните си телефони десет пъти по-бързо статиите, които ги интересуват, в сравнение със сегашното време за зареждането им през мобилен интернет. Това съобщи "Фейсбук" в специално създаден за целта блог.

 

 

Инициативата отвори оживен дебат между тези, които смятат, че обявеното споразумение с "Фейсбук" ще подпомогне традиционните издания и други, които смятат, че ще изгубят контрол над продуктите си. Деветте медии партньори са "Ню Йорк таймс", "Нешънъл джиографик", "Бъзфийд", Ен Би Си, "Атлантик", "Гардиън", Би Би Си нюз, "Шпигел" и "Билд".

 

 

В момента средното време за зареждане на статия с кликване върху линк, който препраща към уебсайта на съответното издание, е осем секунди.

 

 

Белият дом поздрави "Фейсбук" за нововъведената минимална заплата от 15 долара на час за политиката на компанията по даване на отпуск по майчинство и бащинство, съобщи говорителят Джош Ърнест, цитиран от Ройтерс и БТА.