Стъпалата на Сам Престън от Уонтидж са дълги 35,5 сантиметра

С ръст от 198 сантиметра 15-годишен ученик от Великобритания има всички шансове да подобри националния рекорд за най-дълги стъпала, пише в. "Дейли експрес". 

 

Стъпалата на Сам Престън от Уонтидж са дълги 35,5 сантиметра - повече, отколкото тези на свръхвисоки спортисти като олимпийския златен медалист Иън Торп и бившата футболна звезда Питър Крауч. Ученикът носи обувки размер 19, които отговарят на европейския номер 54

 

Рекордът за най-дълги стъпала във Великобритания принадлежи на Карл Грифитс от Южен Уелс, който носи обувки размер 21. На Сам Престън обаче му остават още около шест години да расте и има всички шансове да подобри настоящото постижение. 

 

За разлика от баща си и 21-годишния си брат Джош, които също носят по-големи размери обувки - съответно 12 и 11 (европейски номера 47 и 46), Сам винаги е бил "по-напред от тях със стъпалата", разказва майка му. 

 

Тя допълва, че е почти невъзможно да намира обувки за сина си и се налага да поръчва от САЩ. Сам Престън на свой ред споделя, че е свикнал хората да спират и да го запят по улиците, но мрази, когато чува зад гърба му да шушукат неща от сорта, че клоунът Роналд Макдоналд на "Макдоналдс" се е обадил и си иска обувките обратно.