Иван Богоев е обвинен за фалшификация на документи

 

Фалшификатор №1 на Пловдив остава в ареста. Пловдивският районен съд взе най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража за Иван Богоев, обвинен за фалшификация на документи, информира БГНЕС.

 

Организатор на фалшива печатница в Пловдив се оказа с над 20 болести при явяването си в съда. Иван Богоев посочи пред магистратите, че е с 46% нетрудоспособност, претърпял е операция за карцином на ларинкса и има един бъбрек.


Съдът обаче не взе предвид нито едно от заболяванията му и от двама задържани фалшификатори, остави само него в ареста. Мотивът на магистратите е криминалното му минало. Наскоро излязъл от затвора, където излежал 13-годишна присъда за фалшифициране.

 

Според разследващите, именно той е организатор на дейността на нова незаконна печатница, намираща се на ул. "Розова долина" 14 в Пловдив, която бе разбита на 27 август при акция на Криминална полиция - Пловдив. От събраните доказателства стана ясно, че там са се изработвали най-различни неистински документи, включително визи за европейски страни, лични карти и международни паспорти на лица с арабски произход, шофьорски книжки, талони, намерени са и заготовки за иракски динари. При операцията, освен Иван Богоев, е задържана и жена на име Анна.

 

Името на Иван Богоев, роден през 1966 г., нашумя още през 2001 г., когато той бе арестуван пак при разкриване на нелегална печатница за фалшиви документи. Той бе осъден на 13 години затвор, излезе през 2010 г., като остатъкът му се трансформира в пробация. Сега става ясно, че не се е отказал от бизнеса. Съдебното му минало натежа в полза на преценката на съда, че е налице реална опасност той пак да извърши престъпление, ако е на свобода.