Това реши Софийският градски съд

 

Тримата мъже, задържани за побоя над семейство на Околовръстния път в София, остават в ареста. Това реши Софийският градски съд. Магистратите прецениха, че деянието е дръзко и извършено по хулигански подбуди и има достатъчно доказателства, че тримата са извършили това, в което са обвинени. 

 

Адвокат на трима от обвиняемите е Марияна Тодорова, която защитава в съда и Златомир Иванов-Баретата. Според защитничката трябва да има прецизиране на вината и персонално обвинение за всеки от обвиняемите.  

Още по темата

 

По думите на адвокат Тодорова няма доказателства, че тримата в съучастие са причинили средна телесна повреда на пострадалия Васко Наумов. Това се потвърждавало и от думите на съпругата на Наумов - Мария. Според Тодорова двамата пострадали също свидетелствали, че нито един от биячите не ги е заплашвал и обиждал. 

 

Според защитата побоят не е извършен и по хулигански подбуди, защото засяга само двамата пострадали, не и обществения ред като цяло. 

 

В действията им, по думите ѝ, нямало и цинизъм и дързост, защото за да са такива, трябвало грубо да се накърняват интересите на обществото. Обществото се възмути след, а не по време на деянието, категорична е Тодорова. 

 

Няма данни за лични мотиви в нападението, но очевадно е, че телесната повреда е нанесена по хулигаснки подбуди, категорични бяха градските магистратите. Касае се за задружна престъпна дейност на три лица, каза още в мотивите си съдът.  

 

Александър Гечев е осъждан условно, с изпитател срок, изтекъл преди 4 година. Гечев има дете на 6 месеца и живее в жилището на майката на детето си. Георги Близнаков е с влязла в сила присъда от януари 2016 година за неизплащане на издръжка на децата си.