Златко Баретата, Ториното и Митьо Очите дадоха показания

 

Три знакови фигури от престъпния свят - на разпит в съда. Златомир Иванов-Баретата и Ивайло Борисов-Ториното отговаряха по обвиненията, че са част от организирана група за разпространение на наркотици по Черноморието. 

Показания даде и Димитър Желязков, известен като Митьо Очите.  Той обясни пред съда, че не е виждал Златко Баретата от 1995 година, когато са тренирали заедно, а през периода, когато е действала групата (2011г. - 2012г.) той бил в затвора и не се е срещал с Баретата по време на отпуските. „Питаха ме кого познавам. Освен Златомир друг не познавам”, съобщи той.

 

Златомир Иванов-Баретата бе категоричен, че е невинен и обвиненията срещу него са неоснователни. Ивайло Борисов-Ториното  обясни, че с Баретата нямат бизнес отношения, а приятелски. „Приятели сме, а Димитър Желязков го видях днес за пръв път на живо”, разказа той.

 

Ториното пък обясни, че тримата биячи от Околовръстното шосе работят за него на граждански договори, но не като охранители. „Имам трима шофьори, фитнес инструктор, консултант по хранене, имам и домакин”, заяви той.

 

Според Баретата боят на Околовръстното шосе се преекспонира от медиите.  „Сигурно всеки ден се бият по пътищата,  само дето не е снимано с камери и телефон. Защо да не вярвам, че са били провокирани?”, коментира той.

 

След като Васил Наумов и съпругата му бяха пребити, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди акция за кортежите, а Ивайло Борисов-Ториното се сдоби с протокол  да не нарушава обществения ред. Последва и проверка на Икономчическа полиция във фирмата му. На 15 март и НАП започна проверка във фирмата му.  „Започва ревизия на частната ми фирма. Няма от какво да се притеснявам”, заяви той.