Прекъснато е движението по линията, нанесени са много щети

Отново инцидент с товарен влак. Композиция дерайлира рано тази сутрин между гарите Волуяк и Храбърско край София. Това е втора такава катастрофа за последната една седмица. 

Инцидентът е станал около 06:45 часа. Пет вагона са дерайлирали между двете гари, заради което беше прекъснато движението на товарните влакове по линията.

По темата

18-вагонната товарна композиция е превозвала въглища от Любеново за Голямо село. На излизане от гара Волуяк нещо се случва. Въпреки това машинистът продължил да се движи още 10 километра. 

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

Разследващите все още не се ангажират с една версия, но са категорични, че този път не става дума за кражба на елементи от железния път. Не се изключва обаче човешка грешка да е причина за тежкия инцидент.

"Комисията ще разследва обстойно и поведението на машинистите за начина на каране и състоянието на вагоните и състоянието на пътя", обясни Бисер Мичев,  главен ревизор по безопасността в НКЖИ.

Щетите на релсовия път са огромни. Композията е унищожила почти напълно част от трасето. Оценка на тези щети все още не може да се направи, но ще е необходимо много време и средства за възстановяването им.

Дотогава товарните композиции ще се движат по алтернативни маршрути. Преди седмица друга товарна композиция дерайлира между гарите Костинброд и Петърч. Тогава 7 вагона се обърнаха и бяха унищожени 200 метра път. Пострадали нямаше, а причината за инцидента беше технически проблем.