Глория, Силвия и Станка напускат дома си в полунощ на 29 май и оттогава до днес няма следа от тях

Мистерия - три непълнолетни сестри от русенско село са обявени за общодържавно издирване. Момичетата – на 15, 16 и 17 години са десети ден в неизвестност. Глория, Силвия и Станка напускат дома си в полунощ на 29 май и оттогава до днес няма следа от тях.

Историята за изчезналите три сестри от село Иваново започва така преди десет дни. Едва вчера са обявени за общодържавно издирване. Причината - роднините им досега опитвали да ги открият сами.

„Цяла нощ обиколихме селото. Първо – на жп гарата отидохме, след това аз тръгнах по стадионите, имаме детски градини, след това заминах в Русе на жп гарата и автогарата”, обяснява Георги Иванов – чичо на изчезналите.

„Може би са ги търсили първо по роднини и след това са решили да ни информират нас. Но лицата са без лични документи – нямат издадени такива. Това е голяма пречка”, обяснява Мирослав Енев – началник на РУ-Две могили.

Последният, който е бил с изчезналите сестри, е техният по-малък брат, който е имал съмнения, че ще избягат от дядо си. Бащата на момичетата работи в Испания. Майка им пък е в затвора. Оставени са на грижите на дядото и бабата.

Изчезналите сестри са ходили на училище само до 8-и клас. После прекъснали. Дядото разказва, че са добри момичета и не вярва, че са избягали от вкъщи. Според него възможно е да са отвлечени.

От Областната дирекция на полицията в Русе призовават всеки, който има информация за изчезналите момичета от Иваново, да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.

Репортер: Мартин Георгиев

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.