Родителите на пребитото бебе Никол протестираха пред Съдебната палата

Нестандартен протест пред Съдебната палата в София. Цветя с искане за по-бързо правораздаване. Инициативата е на родителите, чието новородено бебе беше бито от акушерката Емилия Ковачева. Десетки дойдоха, за да подкрепят семейството. 

Никол беше пребита пролетта на 2015 година. Арестувана и обвинена за опита за убийство на новороденото дете е Емилия Ковачева. Още същата година тя излезе под домашен арест, а делото срещу нея започна година по-късно. През 2016-а Ковачева направи и първите си стъпки на свобода, след като плати парична гаранция.

Сега и малката Никол е направила първите си крачи. Проходила е, а родителите й продължават да ходят до съдебните зали, защото и делото продължава. Все още на първа инстанция. Факт, заради който родителите на Никол протестираха с цвете в ръка.

А днес делото отново беше отложено. Обвинената в опит за убийство акушерка традиционно запази мълчание. Една от причините за поредното отлагане станаха метеорологичните условия.

Експертиза трябва да обясни какви наранявания е имала Никол и от какво са получени те. По делото тепърва се чакат редица експертизи, които трябва безспорно и категорично да докажат, че заснетата акушерка от записите наистина е Емилия Ковачева.

И докато родителите на Никол протестират срещу бавния ход на делото, утре пред Съдебната палата отново ще има протест под надслов "Марш за европейско правосъдие". Той ще бъде срещу опитите за овладяване на съдебната система и неслучилите се реформи в съдебната власт.

Репортери: Десислава Георгиева, Надя Ганчева

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.