Актрисата бързо печели сърцата на милиони хора по света със своите запомнящи се роли

"Кралицата" на Холивуд Мерил Стрийп празнува своя 68-и рожден ден. Родена в Ню Джързи, САЩ, актрисата бързо печели сърцата на милиони хора по света със своите запомнящи се роли.

ВИЖТЕ НЕОТРАЗИМАТА МЕРИЛ СТРИЙП В СНИМКИ

Ето кои са някои от тях:

„Жената на френския лейтанант” (1981)

За ролята си на Сара Уодруф Мерийл Стрийп се учи да говори разговорен английски. Във филма Стрийп изиграва две роли – тази на комплексната и тревожна Сара Удръф, както и тази на американската актриса Анна. За перфектното превъплъщаване тя е номинирана за „Оскар” за най-добра актриса.

Звездите в театър "Долби" - на крака заради Мерил Стрийп (СНИМКИ)

Силкуд (1983)

Завършила училище по драматургия, Мерийл Стрийп успява да влезе перфектно в ролята си за драмата „Силкуд”. Филмът е вдъхновен от историята на Карън Силкуд, активистка от синдикатите, която умира при мистериозна катастрофа. Лентата разказва как Карън и нейните колеги са обвинени за изтичане на радиация, а вината пада директно върху нея. Тук идва и ролята на Мерил, която се опитва да изчисти името на Карън. Героинята на Стрийп умира мистериозно, когато открива достатъчно доказателства, оневиняващи Силкуд.

Скандал се завихри около тоалета на Мерил Стрийп за "Оскарите"

„Извън Африка” (1985)

Филмът печели 28 награди, което не е изненадващо, тъй като Робърт Редфърд и Мерил Стрийп са в главните роли. Историята разказва за жена, управляваща плантация за кафе заедно със съпруга си в Кения през 1914 г. В една от сцените във филма Карън Бликсън (Мерил Стрийп) е нападната от лъв. Интересен е фактът, че нападението във филма е напълно реално, след като лъвът успява да се освободи от въжетата, с които е завързан и тръгва към Мерил Стрийп. „Извън Африка” бързо се превръща в класика във филмовата индустрия.

Мерил Стрийп с унищожителна реч срещу Тръмп на „Златен глобус” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Дяволът носи Прада” (2006)

Филмът насочва вниманието към света на модата в Ню Йорк. Мерил Стрийп влиза в ролята на модната икона Миранда Прийстли и става шеф на героинята на Ан Хатауей - Анди. Във филма вниманието на зрителите е фокусирано върху непрестанните слъсъци между модната „богиня” Миранда и невинната Анди. Превъплащението на Мерил й носи 14-а номинация за „Оскар“ и още един „Златен глобус“.

„Мама мия” (2008)

Във филма „Мама мия” Мерил Стрийп показва още един свой талант, а именно - пеенето. Тя се превъплъщава в ролята на самотна майка и бивша певица в музикална банда. Мерил посещава Стокхолм, за да запише вокалите си към песента „The Winner Takes It All”. Там тя се среща с бившия член на ABBA – Бени Андерсън, който определя Мерил като „чудо”.

Мерил Стрийп - любимата актриса на британците

„Желязната лейди” (2010)

Безспорно една от най-успешните роли на Мерил е тази на „Желязната лейди” Маргарет Тачър. За да успе да се подготви за своята роля, актрисата гледа видеоклипове, които й помагат да научи маниерите и начина на говорене на Маргарет. Освен това посещава няколко заседания на Британския парламент, наблюдавайки процеса на работа. За превъплъщението си Стрийп печели три награди за най-добра актриса – „Златен глобус“, БАФТА и „Оскар“. Въпреки че актрисата получава 1 млн. долара за ролята си, тя дарява цялата сума на Женския исторически музей.

Вдън горите” (2014)

Във филма Мерил Стрийп отново показва завидни умения в пеенето. Мюзикълът проследява приказки като тези за „Пепеляшка”, „Червената шапчица”, „Джак и бобеното зърно” и „Рапунцел”. Директорът Роб Маршал успява да ги слее в една история, проследяваща живота на един пекар и неговата жена, които се опитват да изградят семейство. Те се сблъскват с героинята на Стрийп - злата вещица, която ги проклина. За да премахнат заклинанието, те трябва да намерят няколко неща за нея. „Вдън горите” е първият филм на Мерил Стрийп за „Дисни”.

През 2018 г. очакваме Мерил Стрийп да се появи във филма „Завръщането на Мери Попинс”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.