Протестът бързо придоби популярност в социалните мрежи

Жители на Барселона отправиха послание към Европа. Видео, разпространено в социалните мрежи, показва как хора седят на земята, оформяйки буквите от надписа "Help us Europe"("Помогни ни, Европа"). През това време те пеят "Ние гласувахме".

Каталуния обявява независимост до дни

Протестът е организиран от майка от местното училище, който бързо се е разпространил в социалните мрежи, съобщава Ройтерс.

Крал Фелипе: Каталунските лидери нарушиха законите

Припомняме, че в неделя имаше насилие по време на референдума за независимостта на Каталуния. На много места полицията употреби сила срещу желаещите да гласуват, а испанското правителство го обяви за незаконен. Властите в Каталуния поискаха незабавната оставка на представителя на испанското правителство в региона Енрик Мильо, обвинявайки го в репресии.

ПРОТЕСТ: Стотици хиляди блокираха Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Насилието беше осъдено и от международните наблюдатели на вота. Вътрешното министерство от своя страна обяви, че протестът не е бил мирен и има ранени полицаи. От Мадрид хвърлиха вината върху опитите на каталунското правителство да организира референдума, въпреки решението на съда, че допитването е противоконституционно.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.