Мишената му били чернокожи, съобщават медии

В Италия мъж откри стрелба по имигранти от автомобил в движение. Шестима души са ранени - петима мъже и една жена. Една от жертвите е с опасност за живота. Извършителят е арестуван. 

Той обикалял с автомобила си по улиците на града с 42 хиляди жители и стрелял по минувачи в различни райони, включително пред железопътната гара, в продължение на два часа. 

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Накрая нападателят спрял пред паметника на падналите във войните, излязъл от колата си "Алфа Ромео" и се оставил да бъде задържан от полицията без да окаже съпротива. 

28-годишният мъж нарочно атакувал цветнокожи на улицата в град Мачерата. Нападението се случва няколко дни, след като нигерийски мигрант беше арестуван във връзка с жестокото убийство на 18-годишна италианка, чието разчленено тяло беше намерено в два куфара близо до града, отбелязва Ройтерс. 

Смята се, че простреляните при нападението не са свързани по никакъв начин с другото престъпление. 

Нападателят e местният жител Лука Траини, с чисто съдебно досие. След като стрелял, той излязъл на улицата, увит с италианското знаме и дори отправил нацистки поздрав към полицаите. 

Случаят има и политически аспект. Стрелецът е активист на антиимигрантска партия. След месец има парламентарни избори, като имиграцията е един от най-дискутираните проблеми. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.