Двамата най-сериозно пострадали българи вече са оперирани

Пясък на магистралата е най-вероятната причина за катастрофата, при която пострадаха български туристи в Египет. Това е версията за инцидента на шофьора на автобуса.

След инцидента той е арестуван и е в болница с леки наранявания. Пред колегите си казал, че шофирал по правилата. Работи във фирмата от 16 години и това е първият му инцидент.

Петима българи остават в болница след инцидента в Египет

Ако все пак водачът се окаже виновен за катастрофата, ще бъде санкциониран или дори уволнен, увери директорът на фирмата-превозвач.

Според Даниела Гочева – един от пътниците в злополучния автобус, шофьорът е карал с превишена скорост.

Пътят не е с идеален асфалт, би трябвало самият шофьор да вземе мерки”, коментира Даниела.

Двамата най-сериозно пострадали българи - жена със счупен крак и мъж със счупена ръка, са в стабилно състояние след операция в Египет. Лекарите ще преценят дали те да пътуват за България или да останат известно време за лечение. 

11 българи са ранени при автобусна катастрофа в Египет (СНИМКИ)

Почти цялата група обаче продължила туристическата си обиколка с круиз.

Имаме готовност още утре да приберем хората, които искат, с директен чартърен полет до София”, каза Велизар Димитров, мениджър във фирмата-туроператор.

Още по темата гледайте във видеото.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.