Младежът сам се предал в полицията

25-годишният Йордан Исаев е задържан за хвърлената бомба по време на мача „Левски” – ЦСКА, при който бяха ранени двама полицаи. Той се е предал сам, след като първо се опитал да се укрие от полицията. На въпроса кой е хвърлил бомбичката, която рани двама жандармеристи, от полицията търсят отговор още от сряда. В петък вече имали такъв.

Жена, ранена на стадион преди 15 години: Нападателят още не е платил обезщетение

„В петък след обяд бяхме установили неговата самоличност. Беше предприел дейност по своето укриване. Не беше намерен на адресите, които обитава. Установихме контакт с него”, обясни шефът на Столичната полиция старши комисар Ивайло Иванов.

Тартор на агитката на „Левски”: Бомбичката едва ли е хвърлена умишлено по полицайката

Предал се обаче в събота. Отишъл в СДВР заедно с адвоката си. Пред полицията задържаният е направил пълни самопризнания и е заявил, че съжалява за случилото се. Той е роден през 1993 година, футболен фен на „Левски” е и до този момент не е бил познат на полицията, тъй като няма предишни криминални прояви.

Ръководството на МВР сложиха черни превръзки на очите (СНИМКИ)

Пред полицаите казал, че самоделното устройство му била дадено от непознат за него човек. Дали това е така тепърва ще се изяснява. Все още не се знае и как бомбичката е вкарана на Националния стадион.

До 2 месеца: Внасят нов закон за хулиганството по стадионите (ВИДЕО)

Веднага след инцидента бяха задържани 40 човека. Обвиняемият не бил сред тях. До него от полицията стигнали, след като видели записите от видеокамерите на стадиона и разпитали свидетели.

АГРЕСИЯТА НА СТАДИОНИТЕ: За психологията на футболното хулиганство

След като 25-годишният мъж се предал и признал вината си, разпитали и близките му. За задържания се знае, че по време на мача е бил с маска.

Полицията се кани да вземе мерки. Първата от тях е нови камери на стадиона,  които ще бъдат поставени още следващата седмица.

ИДЕЯ: На стадиона само срещу лична карта (ВИДЕО)

25 -годишното момче е задържано за 72 часа, обвинено е в причиняване на тежка телесна повреда на служители на МВР по хулигански подбуди. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 5 до 15 години затвор.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.