Музиката свързва известната ни певица и нейната майка

Ваня Монева е майка на една от най-популярните певици у нас – Мария Илиева. А музиката е част от живота и на двете. Ваня е диригент. С нейния хор постига впечатляващи резултати. В откровено интервю пред Ива Софиянска-Божкова тя разкри и как кариерата й е свързана с „Междузвездни войни“.

"Аз съм човек, който обича много музиката. Един хоров диригент и човек, който се занимава с продуциране в Българското национално радио. Преди 25 години създадохме нашия хор, посветен на фолклора. За мен всички жанрове са значими. Предпочитам да изпълняваме българската народната песен, аранжирана от български композитори", каза Манева в ефира на "Събуди се".

Мария Илиева: През 2018 г. ми се случиха прекрасни неща (ВИДЕО)

Тя разкзва и как е станало така, че формацията била поканена да изпълни японски химн.

"Предполагам, че е имало конкурс, след който са ни харесали идеята. Работим с японски композитори. Годината, която мина, пяхме и в последната серия на "Междузвездни войни", добави майката на Мария Илиева.

Тя говори и за дъщеря си. Разказа за детството й и как Мария решава да учи в математическа гимназия, въпреки явния си музикален талант.

"Тя беше изключително музикално, емоционално, усмихнато дете. Винаги търсеше да научи нови неща. От 5-годишна се занимава с пиано и солфеж. Като малка ме изненадваше много приятно. Знаех, че има талант, но това не означаваше, че ще се занимава с музика, защото реши да учи в Математическа гимназия", разказва тя.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.