За убийството е заподозрян 19-годишен младеж, който все още се издирва

35-годишен мъж е починал след пробождане с нож, а други петима са пострадали при масов бой в центъра на Кюстендил. Сигналът за случващото се е подаден в полицията около 7.30 ч. в неделя сутрин, съобщават от МВР.

Мирен протест в Кюстендил след убийството на 35-годишен мъж

Двама от ранените са транспортирани в "Пирогов" в София. Един от тях е с тежка черепно-мозъчна травма. Другите двама пострадали са настанени в Кюстендилската болница.

При мелето, станало между две групи мъже пред заведение, са нанасяни удари с твърд предмет и нож. Жертвата не е от ромски произход. Шефът на полицията В Кюстендил Елиан Стамболийски и окръжният прокурор Маргарита Стефанова са категорични, че скандалът е бил битов, а не на етническа основа. Възникнал е в резултат на употреба на алкохол.

Собственикът на заведението беше категоричен, че докато са били в заведението, между двете компании не е имало напрежение. 

В инцидента е замесено името на един от популярните ромски родове – Гольовците. Този род нашумя при друго убийство в кюстендилското село Шишковци, когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви.

По случая са арестувани 8 души. За убийството е заподозрян 19-годишен младеж, който все още се издирва.

Предприети са незабавни издирвателни действия. Свидетели са отведени в полицията за снемане на обяснения.

Освен пияни участниците били въоръжение - с ножове и колове. 35-годишен мъж е убит. Без криминални регистрации. Според една от версиите той се опитвал да разтърве биещите се мъже. 19-годишният мъж, който се издирва, е извествен на полицията.

„Установен е. Знаем го категорично кой е и от свидетелски показания и от видеозаписи, предстои задържането му. Не може да се говори за етническо напрежение, битов е инцидентът”, заяви Елиан Стамболийски, директор на ОД на МВР – Кюстендил.

В следобедните часове кюстендилци се събраха на протест. Те настояха убиецът да бъде намерен възможно най-бързо и поискаха повече сигурност.

Входовете и изходите на града са под полицейска блокада. На входа на ромската махала екипи на жандармерията проверяват щателно всички влизащи и излизащи автомобили. Издирват се участници в масовото сбиване. Изземат се записи от видеокамери в района.

 

Репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.