Трима служители на реда са ранени

Полицейски екшън в София. Дрогиран шофьор на такси без книжка рани трима полицаи. Те опитали да го спрат за проверка в центъра на София. Но той буквално минал през тях.

Историята започва още в 11 ч. тази сутрин, когато в столичен квартал друг полицейски патрул е опитал да спре таксиметров автомобил за проверка. Таксиметровият автомобил не се е подчинил и избягал, след което регистрационният му номер е бил разпространен до всички патрули в София.  

В 15:00 часа на бул. „Васил Левски” полицаите засичат автомобила, слизат и се опитват да го спрат. Той първоначално намалява скоростта, но в последния момент се засилва и успява да мине през краката на 3-ма полицаи. И 3-мата не са сериозно пострадали. 

След това са се включили и специалните сили от МВР, които са успели да задържат тримата мъже в таксиметровия автомобил. 

"Колегата просто се е опитал да извади шофьора от автомобила и да пристъпи към рутинна полицейска проверка. Това лице е обявено за издирване по молба на баща си, тъй като се е отклонил от дом за непълнолетни лица, в който е бил настанен. Има установени наркотични вещества в автомобила и един пневматичен пистолет, който е на уведомителен режим, не на разрешителен режим", каза ст. комисар Георги Хаджиев - директор на СДВР.

Шофьорът е 17-годишен младеж, неправоспособен. Задържани с аи двама пътници. И тримата задържани са регистрирани за кражби, за обсебване и за разпространение на наркотици.

Полицията тепърва ще изясни как непълнолетният се е сдобил с автомобила.

Репортери: Таня Иванова, Надя Ганчева

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.