За да подкрепи баща си, в съда дойде и певицата Тита

Заради влошено здравословно състояние, шефът на НОИ в Силистра Милен Пенчев излиза от ареста, но остава под домашен такъв. Това реши Специализираният съд на заседанието си във вторник. Началникът на отдел „Отпускане на пенсии“ Стоянка Симеонова ще бъде освободена срещу парична гаранция от 7000 лева, бившият служител на НОИ Тодор Тодоров остава зад решетките. Решението на магистратите е окончателно.

За да подкрепи баща си Милен Пенчев, в съда дойде и певицата Тита, която е дъщеря на Пенчев. 

Тримата са с повдигнати обвинения за участие в разбитата група, която фалшифицирала трудов стаж. Срещу 10 000 лева "фалшивите" пенсионери успявали да си купят възможно най-високата пенсия. Според прокуратурата с помощта на служителите на НОИ-Силистра са били източвани пенсионни фондове. 

Пред магистратите Пенчев заяви, че е невинен и самият той е сигнализирал прокуратурата за престъпната схема. На излизане от ареста той каза, че при обиск в дома през декември в чантата му имало документи, показващи, че той е разпоредил случаите с неправомерно отпускани пенсии да бъдат предадени на държавното обвинение и "Икономическа полиция".

Първия сигнал за нарушения в поверената му служба Пенчев получил още през лятото на 2018 г. от своя подчинена. Поръчал й да изготви доклад за въпросния случай и още един подобен. След това наяве излезли още 15-16 сигнала за нарушения.

Пенчев бе категоричен, че е добър баща и се гордее с дъщеря си. Окрилили го думите на Тита, изречени от сцената на "Като две капки вода" в понеделник вечер. Тогава тя каза, че има нужда от надежда и песента, която изпълни на поредния лайф - "Повей, ветре" на Паша Христова, й я е върнала.

„Искам просто детето ми да се развива. Аз съм доказал, че съм достоен баща, тя също го знае и мисля, че в хода на разследването ще се докаже. Донесе ми късмет днешното й идване, както и снощното й обръщение към публиката за надеждата - това ме окрили”, каза Милен Пенчев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.