В домовете им са намерени 1800 златни монети на обща стойност 1 млн. лева

Трима земеделци от Павликени са арестувани при акцията на ГДБОП и жандармерията за лихварство в петък. Това съобщи на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Действали са конспиративно повече от 5 г. Това е добре организирана престъпна група. Легалният бизнес със земеделие е ползван да прикриват и препират парите от незаконната дейност", поясни Петров.

Спецакция на ГДБОП срещу лихварството в Павликени

Жертви на лихварите са станали повече от 20 души. При обиските са намерени тефтери с имена и прякори на длъжници. Част от тях са разпитани пред съдия, други се страхуват да говорят. 

В домовете на задържаните разследващите са намерили над 1800 златни юбилейни монети, на стойност 1 млн. лв. И тримата са криминално проявени, а двама от тях са осъждани за кражби, грабежи, изнудване и документни престъпления.

Заместник-директорът на ГДБОП ст. комисар Любомир Янев обясни, че работата по разкриването на организираната група е започнала в края на миналата година и след събраните данни и доклад в Специализираната прокуратура, през май по случая е образувано досъдебно производство.

В неделя съдът е решил да ги остави в ареста.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.