Президентът заплаши сайтовете с регулации и дори закриване

Доналд Тръмп заплаши социалните мрежи. Президентът на Съединените щати се закани да въведе регулации за сайтовете в интернет или дори да ги спре.

Доналд Тръмп спира хидроксихлорохина

Гневът му беше предизвикан от Twitter, които за първи път маркираха негови изявления със знак за предупреждение за фалшива информация. „Веднага почистете онова, което направихте, веднага!”, написа Тръмп за знаците по неговите изявления. Акциите на мрежата поевтиняха след заканите.

Тръмп обяви началото на бързо разработване на ваксина за коронавирус

Заплахите на президента не носят много тежест, казват експерти. Той няма правомощия да закрива компании, за което се иска решение на Конгреса или на Федералната комисия по комуникациите. Това обаче не попречи на Тръмп да отправи гневната си закана и да настоява, че публикациите му за това, че гласуването по пощата може да се фалшифицира - са истина.

„Когато цялото ти гласуване е по пощата, се молиш за измама. Хората крадат от пощата, принтират ги и ги подписват, а след това ги предават и не знаят, че се броят по два пъти. Принуждават ги да гласуват. И знаете ли какво? Взимат много, много бюлетини, събират ги, а после ги изхвърлят и никой няма никаква идея дали са фалшиви или не“, каза Тръмп.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.