Наглата кражба е заснета от охранителни камери

Жена задигна четири велосипеда от гаража на един собственик за два часа. Кражбата е от столичния квартал „Гео Милев”. Жената с лекота преодолява двете врати във входа и влиза в подземния гараж. Така Стилян Василев се разделя с велосипедите си. Обирът е заснет от охранителни камери.

„Жената е отворила вратите с някакъв инструмент, който пъха към магнитния палец. Вратите са с чип. В кооперацията има топла връзка към мазите и гаражите. Жената обикаля и се натъква на моя гараж. Влиза вътре и започва да си взима колела едно след друго ”, разказа потърпевшият Стилян Василев.

Според него жената периодично извършва кражби, тъй като от видеозаписите се вижда, че действа необезпокоявано. А интервалът през, който са изнесени и четирите велосипеда, е близо половин час. А щетите за семейството са за над 3000 лв.

 

 

„При второто влизане вече е сложила суитшър с качулка, но пак не си прикрива добре лицето. Не слага и ръкавици. Вижда се, че пуши във входа. Децата го приемат най-тежко. При четвъртото влизане в гаража жената има и съучастник, който носи раница. Освен колелетата, взимат и перилни препарати”, обясни още Василев.

Веднага потърпевшият подава сигнал в полицията. И предава записите от видеокамерите във входа. Те показват добре лицето на жената. Потърпевшият е отправил призив в социалните мрежи, ако някой познава въпросната жена, да му сигнализира. Очакват се и записи от охранителните камери на близките обекти. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.