От 23 до 27 декември до три домакинства ще могат да се събират в частни домове

Четирите съставни части на Обединеното кралство се споразумяха за облекчаване на ограниченията срещу COVID-19 за Коледа.

Франция ще облекчи част от мерките

Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия взимат самостоятелни решения в областта на здравеопазването и предприеха различни подходи за овладяване на пандемията. Сега обаче те се обединиха за общи правила, които ще важат за празниците.

От 23 до 27 декември до три домакинства ще могат да се събират в частни домове, църкви и открити обществени пространства. През този период ще бъдат отменени и ограниченията за пътуване.

„Всички си даваме сметка, че Коледа тази година няма да е каквато е била досега. Всички правителства се съгласихме, че трябва да търсим равновесие между нуждата да опазим общественото здраве и това, че хората искат да бъдат с близките си за този най-важен празник за годината. Ограниченията, които налагаме – само пет дни и три домакинства – са, за да съчетаем нуждата да сме с близките и предпазливия подход“, заяви Майкъл Гоув.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.