Други четирима успели сами да се изровят от снега и са изпратени спасителни екипи

Четирима скиори загинаха при падането на лавина, недалеч от Солт Лейк Сити, в американския щат Юта. Други четирима са успели да се спасят.

Скиорите карали на две групи – една от пет и друга от трима души, когато паднала лавината в популярния за зимни спортове Милкрийк Кениън.

Четиримата спасени били с леки наранявания, включително хипотермия. Те успели сами да се измъкнат изпод снежната маса и да се обадят на спасителната служба.

Мощна снежна буря удря Източното крайбрежие на САЩ (СНИМКИ+ВИДЕО)

Благодарение на лавинните уреди, с които разполагали всички в групата, оцелелите локализирали останалите четирима, за които инцидентът се оказал фатален.

От полицията казват, че при падането на лавината в района са се намирали осем скиори. Четирима от тях успели сами да се изровят от снега и са изпратени спасителни екипи. Другите четирима са локализирани, но за съжаление са починали.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.