Това реши съдът в Ню Йорк

Съд в Ню Йорк призна британката Гислейн Максуел, приятелка на самоубилия се преди две години в затвора финансист Джефри Епстийн, за виновна в множество сексуални престъпления и трафик на непълнолетни момичета, за които се смята, че са подлагани на сексуално насилие от Епстийн. Тя е обвинена, че между 1994 г. и 2004 г. е подмамила и завела при Епстийн четири момичета. 

За повдигнатите й шест обвинения Максуел може да получи до 70 години затвор. Финансовият магнат се самоуби през август 2019 г. в затворническата си килия, докато чакаше да започне дело срещу самия него за сексуални престъпления. 

Пилотът на Джефри Епстийн със скандални разкрития за услугите на милионера

„Съдебните заседатели единодушно признаха Гислейн Максуел за виновна в едно от най-тежките престъпления, които човек може да си представи - че е подпомагала и участвала в сексуално насилие над деца. Справедливостта се забави твърде дълго, но днес тя възтържествува”, каза  федералният прокурор Деймиън Уилямс. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Редактор: Габриела Винарова