Това научи NOVA

Премиерът Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са се самокарантинирали. Това научи NOVA от пресцентъра на Министерския съвет. 

Министър-председателят присъства в понеделник на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Румен Радев, след което стана ясно, че председателят на Народното събрание Никола Минчев е с положителен тест за COVID-19. 

Председателят на ПГ на "Демократична България"  Христо Иванов също е под карантина за 10 дни като контактно лице. Това научи БТА от пресцентъра на ДБ.

Костадинов: Ако РЗИ ми наложи карантина, ще я спазя, но правилата са глупави

Днес Петков трябваше да се срещне с работодателски организации, с които да обсъди високите цени на електроенергията и газа. 

Междувременно друг участник в КСНС - Кристиан Вигенин, уточни в пост във Facebook, че не подлежи на карантина съгласно действащите здравни разпоредби към момента. Причината - преболедувал е COVID-19 преди по-малко от 3 месеца и направеният му тест след срещата е отрицателен. 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.