По думите му инфлацията ще донесе по-високи приходи от ДДС

"Има достатъчно буфери за кризи, като тази, която идва от Украйна. Единият е при спиране на доставките и по-висока инфлация - тогава приходите от ДДС ще скочат. Големите капиталови разходи могат да бъдат съкратени при напрегната ситуация. България ще бъде по-малко засегната от спиране на доставките, тъй като само 7-8% от електроенергията идва от газ, но задължително трябва да има алтернатива". Това заяви за "Твоят ден" Владислав Панев от "Демократична България".

По думите му инфлацията не е по-голяма отколкото в другите страни. "Надявам се, че с евентуалните по-високите приходи от ДДС, със спестяване на част от капиталовите разходи, дефицитът ще бъде по-малък в края на годината", посочи той.

Панев: София може да мине на мазут, ако газът не стигне

Панев смята, че българското  правителство почти от началото на коронакризата провежда една от най-либералните политики в ЕС. Затова намира за странно властта да се критикува за мерките. "Отпадането на зеления сертификат е правилна и навременна стъпка", отбеляза депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.