Според него санкциите не са достатъчно адекватни

"Инвазията е резултат от поредица от капитални грешки на Запада - отношението към историята и разбирането на манталитета на Русия. Путин в момента иска да върне времето назад, вторачен е в историята. Иска да върне величието на имперска Русия". Това заяви за "Твоят ден" Ангел Апостолов, експерт по международна сигурност.

Според него санкциите не са достатъчно адекватни. "Путин е предсказуем - когато каже, че ще направи нещо, той ще го направи. Ще има ефект от санкциите, но той няма да е толкова силен. В краткосрочен план Западът остави нещата в ръцете на руския президент. Ще видим дали ще се постигне териториална връзка с Крим", сподели той. И допълни, че е могло да се предложи членство на Украйна и Грузия в НАТО, но тъй като не се е случило сега Западът няма много опции за действие. 

По думите му Западът е в положение на зрител. "Русия не го приема като инвазия, а като отговор, има степенуване на целите", отбеляза Апостолов. 

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Редактор: Цветина Петкова