Проверява се дали има жалби за домашно насилие срещу сочения за убиец Виктор Спига

Говорителят на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова заяви в ефира на „Здравей, България”, че до прокуратурата сигнали за домашно насилие от името на убитата Алена Щерк не са постъпвали. Все още обаче се проверява дали жалби не са писани до районни управления на МВР.

Синът на Алена Щерк: Майка ми е подавала жалба за тормоз срещу Виктор Спига

Петрова разясни хронологията на събитията в злополучния за Щерк ден. Включила се е алармена система в дома й, но не е била задействан от нея паник бутон. На място е пристигнал екип на охранителната фирма, който установил, че входната врата на апартамента е заключена и няма следи от взлом. Последвало телефонно обаждане към жертвата, но без отговор от нейна страна.

Прокуратурата: Убийството на Алена Щерк е извършено по особено жесток начин (ВИДЕО)

„На този етап обективните находки сочат най-вероятна възможност убийството да е извършено или в автомобила на жертвата, или в гаража”, каза говорителят на СГП, но подчерта, че това подлежи на експертизи. Тя потвърди, че са открити следи от белина във въпросния гараж, което предполага опит за заличаване на следи.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.