Лидерът на ГЕРБ говори пред журналисти в Рилския манастир

„Президентът Радев ме обиди много, като ме сравни с Кирил Петков, че и аз съм разхвърлял тръби. Това е най-голямата обида, която ми е нанесъл. Ако иска, може да възложи да проверят стотиците километри нови газопроводи, които направихме”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти при посещение в Рилския манастир.  

„Над 600-700 км нови газапроводи направихме, а те за година и половина още не могат да довършат 100 км, които оставаха по гръцката връзка. Направих България да притежава 80 км от компресорните станции на целите Балкани. Тогава България стана с най-силно развитата газопреносна система", уточни той.

По думите му, когато ГЕРБ са дошли на власт, веднага са премахнали посредниците от газа, които сега са възстановени. Според него те крадат над 120 милиона лева на месец.

На въпрос трябва ли България да има договор с „Газпром”, Борисов каза следното:

„Не. За първи път връзка с Гърция започнах да правя аз. Не сме чакали 10 години. Иван Костов защо не я направи? Когато изплатихме пенсиите, които вдигна Станишев преди да си тръгне, се заехме и с тази задача. Всичко можеше, ако не се правеха на фалшиви герои”.

Той коментира и протестите на „Демократична България”.

„Помня, когато издигнаха Лозан Панов за кандидат за президент, символ на правосъдието. След това отидоха и „клечаха" пред Президентството и подкрепиха Радев. „Отровното трио" отидоха двама от тях да протестират срещу третия, който стана министър”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.